Crítica cultural

Camí cap als Oscars

El pròxim diumenge 5 de març a les 02:00h se celebra la 90a edició dels Premis Oscars a Los Angeles i no podíem deixar passar aquesta oportunitat per comentar les pel·lícules que han destacat aquest any amb una nominació, amb la crítica o en taquilla.

 

Call me by your name de Luca Guadagnino

Comencem ja amb una pel·lícula potent, que ha sorprès a la crítica des del Festival de Sundance. La pel·lícula protagonitzada per Elio (Timothée Chalamet) i Oliver (Armie Hammer) parla del primer enamorament i l’atracció sexual, també trenca amb el cinema característic de Hollywood al ser més de tipus d’autor.

El primer que pot venir al cap al veure-la és La Vie d’Adèle d’Abdellatif Kechiche (2013) al compartir una història bastant similar amb el paral·lelisme de que aquest cop es tracta de dos nois. Tot i així, hi ha una gran diferència entre ambdues i és que mentre La Vie d’Adèle està tractada amb molta passió, Call me by your name està tractada amb més delicadessa que es plasma en cada escena, en cada pla, en cada diàleg.

Compta amb unes grans interpretacions i un gran desenvolupament de la història que et transporta al primer cop que t’enamores mitjançant situacions reals, converses reals i accions reals. Un punt que fa tremolar a la pel·lícula és la duració d’aquesta, que al principi es fa bastant lenta, però està ben justificada en la segona part del film on la trama ja ha agafat impuls i t’atrapa.

 

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri de Martin McDonagh

Després de ser una de les triomfadores als passats Globus d’Or, Tres anuncios en las afueras es una de les preferides als Oscars comptant amb 6 nominacions. La pel·lícula explica la història de Mildred Hayes, interpretada per Frances McDormand, una mare que lloga 3 tanques publicitaries per cridar l’atenció sobre el cas no resolt de la seva filla violada i assessinada.

Se’ns presenta com un drama molt conduït per l’humor negre tractant diversos temes tan seriosos com macabres amb un guió que té cura de no ferir a la sensibilitat de l’espectador. De totes maneres, té una trama que estremeix el cor i fa reflexionar en quin tipus de món vivim, tot acompanyat amb un to satíric que funciona.

 

En definitiva, Call me by your name Three Billboards Outside Ebbing són clares candidates a obtenir l’estatueta.

Previous post

Entrevista a Marcel Barrena, director de cinema i alumni de la FCRI

Next post

Entrevista a Marc Crehuet, director i alumni de la FCRI

Kevin Bran

Kevin Bran