Crítica culturalSin categoría

Entrevista a Marc Crehuet, director i alumni de la FCRI

Seguim amb les entrevistes d’antics alumnes de la Facultat, avui us portem al director Marc Crehuet (Comunicació Audiovisual, 4ª promoció).

 

K – Per què vas decidir estudiar Comunicació Audiovisual?

M – Em va atreure la part més relacionada amb la comunicació des de diferents vessants de les humanitats i amb això estic molt content perquè et dóna una base força amplia de coneixement que després pots aplicar, sobretot, si et dediques a escriure i a dirigir per generar interessos més enllà del aspecte cinematogràfic.

K – Quin ha sigut el teu pas de Blanquerna al pas laboral?

M – Vaig fer vàries pràctiques durant la carrera i a l’acabar-la em va sortir l’oportunitat de fer unes pràctiques remunerades a TV3 com a analista de tractaments de tvmovies, el qual em permetia veure les productores que hi havia i a partir d’aquí vaig aconseguir feina en una d’elles com a becari de guió. Més endavant, va sortir l’oportunitat de fer un programa anomenat Denominació d’Origen per Betevé; això va suposar un pas endavant per desenvolupar el meu món creatiu i artístic i fer un videobook per presentar-ho a diferents llocs.

K – Quines creus que són les aptituds per ser director?

M – Constància, com a gran actitud, i fe. Afegiria passió pel que fas. És difícil accedir al món professional, sobretot, si són coses teves i vols que t’escoltin, però és l’amor que hi tens per no defallir.

K – Com vas iniciar la productora Moiré Films?

M – Per seguir amb la segona temporada de Pop Ràpid. Ja després em va servir per fer coses com El Rei Borni.

K – Amb El Rei Borni vas obtenir una nominació al Goya, però què penses dels premis en el cinema?

M – Són un mal necessari. Evidentment, que em nominessin al Goya va ser increïble per reconeixement del sector, del qual estic molt agraït, i m’ha servit per fer-me un nom. Aquestes coses són les que t’obren portes, tot i que crec que té repercussions massa grans que no hauria tenir, ja que pot ser just o molt injust. No són sant de la meva devoció, però són benvinguts perquè em permetran seguir amb la meva feina.

K – T’has vist condicionat en els teus projectes?

M – He tingut la sort de fer bastant el que volia, tot i que també, m’he hagut d’adaptar a una certa precarietat, sobretot al principi. També va bé que hi hagi algú que et posi límits com el productor.

K – Quines són les adversitats més dures que has tingut en un rodatge?

M –  Buscar pressupost és la més dura. Jo gaudeixo dels rodatges i si he tingut nervis han vingut sempre per falta de diners. En l’àmbit creatiu, m’ho prenc tot amb molta energia positiva. També he tingut sort de no tenir molta pressió amb el temps perquè normalment rodo dins d’interiors.

K – Quins són els teus referents en el sector?

M – Vario molt. Un cop em pot donar per fixar-m’hi en només cinema, sèries d’animació, assajos…

K – On creus que has après més? 

M – Currant i fent coses. És com s’aprèn. Sobretot, a l’hora de tancar projectes perquè poden passar diverses circumstàncies que t’impedeixen tancar-los.

K – Tens les mateixes pors que quan eres estudiant?

M – Sí, les segueixo tenint. Sempre hi ha aquesta inseguretat perquè és una feina que no tens cap garantia de res. Tot i que, la inseguretat et fa estar més actiu.

K – Què intentes transmetre en els teus projectes?

Depèn del projecte, però en , sempre intento transmetre alguna cosa com idees de fons que m’interessa explicar o donar una visió determinada sobre algun tema en el qual crec que també interessarà.

K – Quin consell donaries a un estudiant de Comunicació Audiovisual?

M – Diria que no perdi la il·lusió per fer coses i que les faci. Que no es refugi en la fantasia que això ja ho farà més endavant perquè no té recursos. Hi ha dificultats, però no excuses en aquest sentit. Es necessati fer coses, confiar en la veu interior d’un i ser exigent, però no caure en una exigència absurda.

 

Moltes gràcies, Marc, per dedicar-nos el teu temps en aquesta entrevista.

Previous post

Camí cap als Oscars

Next post

Visita a l'Emerson College a Los Angeles

info

info