Agenda

Ja tornem a tenir els cinemes oberts!

Després de vint-i-quatre dies sense cinemes i de la cancel·lació de vint-i-tres estrenes des del dia 30 d’octubre fins al moment, per fi tenim un nou pla de reobertura per a la cultura.

Avui ja és el segon dia en què cinemes i teatres tornen a obrir tot i ser amb restriccions i de manera escalonada. No tots els cinemes ni teatres tindran l’oportunitat d’iniciar-se de nou per motius varis, però de ben segur, a poc a poc tindrem més espais disponibles per a l’estrena de les produccions més esperades.

Durant els primers quinze dies, tant els cinemes com els teatres, únicament disposaran d’un aforament del 50% i a mesura que passin les setmanes, aquest s’incrementarà. De moment sabem que si tot va bé, a partir del dia 7 de desembre es permetria omplir aquests espais fins al 70%. El toc de queda es mantindrà, però es disposarà d’un marge d’una hora a l’ennsenyar l’entrada en qüestió.

No serà fàcil fer canviar la mentalitat d’aquells que pensen que la cultura no és segura i, per tant, cal recordar la importància de l’ús de la mascareta i mateinr el seient de distància entre espectadors durant la projecció o bé, la funció.

Com ja sabem, l’època nadalenca, és molt important per aquest sector com en molts altres i, per això, es remarca la importància del control per poder seguir mantenint les sales obertes i plenes en les dates més assenyalades. Aquest 2020 ja no serà com tots esperàvem, però cal seguir donant suport a la cultura per tota la vida que ens dóna.

“Si la cultura s’apaga, el millor de nosaltres també s’apagarà.” – Toni Cruanyes

Previous post

'Gambito de Dama'

Next post

El Clúster Audiovisual de Catalunya 19-20

Cristina Fabero

Cristina Fabero