Crítica cultural

Vitals. Una història humana

HBO estrena una sèrie documental de no-ficció que recull la part més humana de la primera onada de la pandèmia a l’hospital Taulí de Sabadell.

El director, Fèlix Colomer, decideix endinsar-se en el dia a dia de diversos sanitaris per mostrar la saturació i l’estrès en el qual es veuen sotmesos. De manera emocional i emotiva, podem veure tres històries diferents: una parella d’ancians ingressats a la mateixa habitació, una jove infermera amb diverses recaigudes durant la malaltia i una auxiliar treballant a la planta COVID. La trama compresa en tres capítols girarà entorn la naturalitat dels fets i, tot i mostrar la duresa del Coronavirus, intentarà incentivar l’esperança.

Les imatges d’aquesta van ser rodades entre el març i el juny del 2020 quan un doctor va tenir la iniciativa de mostrar al món el que no es veia i, així doncs va proposar-ho a Fèlix Colomer, un amic seu. Des de la transparència, el director ha intentat donar a conèixer que en els pitjors moments, la barrera entre professionals i pacients no existeix, simplement queda la part humana. En els moments de soledat, els sanitaris van donar la mà a aquells que ens deien adéu i això és el que s’ha volgut transmetre amb Vitals.

Una vegada més, el món audiovisual vol ampliar la consenciació i des d’un dels hospitals més importants del Vallés com ho és el Parc Taulí podrem veure el patiment de moltes families que entre tots encara som a temps de frenar.

Previous post

Bon Nadal i molt de cine!

Next post

William Eubank reprén la saga de Paranormal Activity

Cristina Fabero

Cristina Fabero