PublicacionsTesis

Susana Pérez Soler defensa la seva tesi doctoral a la Facultat

El passat 3 de març, Susana Pérez Soler, va llegir la seva tesi doctoral «Usos periodísticos de Twitter. Una comparativa entre redacciones tradicionales y digitales en Catalunya y Bélgica».

El tribunal estava compost per:

  • Dr. Albert Sáez (president)
  • Dr. Koldobika Meso Ayerdi (secretari)
  • Dra. Laura Calabrese (vocal)

La lectura va tenir lloc a l’aula 201 de la Facultat, on va poder fer un repàs ràpid després de cinc anys investigant sobre la revisió de la literatura. La lectura la va centrar en tres idees claus:

  • Internet ha alterat el procés periodístic en totes les seves facetes, tant pel que fa als continguts, les rutines periodístiques i la recepció de les informacions.
  • Al moment en el qual la indústria periodística adopta tals canvis, sorgeixen els mitjans socials, que aguditzen significativament els canvis introduïts per Internet. A partir de llavors desapareixen realment les fronteres entre emissors i receptors. Qualsevol té la capacitat de produir i difondre continguts a escala global.
  • Internet posa en escac el paper dels intermediaris (periodistes, polítics, docents, etc.). Els usuaris poden comunicar-se entre si, sense necessitat de recórrer a les empreses tradicionals. Els intermediaris que no aportin valor afegit desapareixeran.

Podeu accedir a la tesi doctoral a TDX. 

unnamed

Previous post

II Jornada d'Ocupació Laboral: «Recursos per a trobar feina»

Next post

Els estudiants de tercer visiten l'equip de comunicació del Barça i de l'Espanyol

info