AlumniEmpreses de pràctiquesNotícies

L’alumni Guillem Sánchez, periodista de l’equip guanyador del premi Ortega i Gasset per l’investigació dels maristes

«El Periódico» ha guanyat el premi Ortega y Gasset en la categoria de Millor Història o Investigació Periodística pel seu seguiment sobre l’escàndol dels maristes. L’exalumne de Periodisme de la Facultat, Guillem Sànchez va ser el periodista que va iniciar aquesta recerca juntament amb els seus companys de redacció, la periodista encarregada d’educació MªJesús Ibáñez i l’encarregat de tribunals, Jesús G. Albalat. La sèrie de reportatges que el diari va publicar va aconseguir treure a la llum denúncies de més de 40 víctimes.

El jurat dels premis Ortega y Gasset, concedits per «El País» des del 1984 ha ressaltat que «el treball compleix un dels principals objectius del periodisme: el de servir a la societat. La tenacitat i el seguiment de la redacció va aconseguir que víctimes que feia dècades que romanien en silenci expliquessin els seus casos i connectessin entre elles».

Sánchez va publicar fa escassos mesos el llibre «El cas dels maristes», un recorregut per la investigació periodística que el va portar a descobrir els casos de pederàstia que havien tingut lloc a diversos centres educatius de Barcelona.

Previous post

Els alumnes del seminari de Premsa han visitat Catalunya Ràdio

Next post

L'alumna Inés Martí participarà en el «Future News Worldwide»

info