ConferènciesNotíciesProfessorat

Blanquerna, representada al Congrés Ecrea 2018

La 7th European Communication Conference, celebrada a Lugano (Suïssa), del 31 d’octubre al 3 de novembre, ha tingut com a ponents a quatre investigadors dels grups de recerca DIGILAB i STREAM de la Facultat.

A la secció Journalism studies, el Dr. Pere Franch, juntament amb els professors de la casa Marçal Sintes Elena Yeste, van presentar la comunicació “The Crown Challenged. How Madrid and Barcelona newspapers evaluate the Spanish King Juan Carlos I abdication: Center vs Periphery view” (SintesYesteFranch).

El present treball analitza l’opinió expressada en els articles editorials de vuit diaris espanyols sobre l’abdicació de Joan Carles I i el seu relleu per Felip VI. Els temes estudiats són el regnat de Joan Carles I, la monarquia com a institució, el procés de successió, el nou rei Felip VI, així com, en aquest context, la incidència del moviment sobiranista a Catalunya. Els diaris seleccionats són els quatre principals editats a Madrid i Barcelona, respectivament. El contingut de les editorials s’estudia a través d’una metodologia dissenyada ad-hoc basada en l’anàlisi de textos. Els resultats mostren notables diferències entre la premsa madrilenya i la barcelonina, i la forta influència del context polític-cultural en les decisions dels diaris en relació amb el número i el contingut de les editorials.

 

Previous post

Premis Mestres de la Comunicació 2018

Next post

Quatre Alumni presenten el llibre «Relatos del pasado»

info