ConferènciesConvidatsNotíciesProfessorat

La reinvenció de La Vanguardia

Aquest dimarts ha tingut lloc la presentació de la nova etapa de La Vanguardia a l’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Han participat el director del diari, Màrius Carol i el seu vicedirector, Jordi Juan; presentats pel catedràtic de periodisme i vicedegà acadèmic, el Dr. Josep Lluís Micó.

La Vanguardia sempre ha acompanyat la ciutat de Barcelona durant diferents etapes clau. El diari, que va néixer l’any 1881, va estar present a l’Exposició Universal del 1888 i 1929 de la Ciutat Comtal; a la Primera Guerra Mundial amb Agustí Calvet ‘Gaziel’ com a corresponsal del bàndol aliat i Enrique Domínguez de les potències centrals; als Jocs Olímpics de Barcelona 1992…

La Vanguardia, com qualsevol altre mitjà, ha hagut de readaptar-se a les noves tecnologies. Tres quartes parts dels seus lectors ho fan des de dispositius digitals. Malgrat això, continua sent el diari de tot l’estat espanyol amb més subscriptors: 56.000.

S’ha presentat una possibilitat que contempla el rotatiu per adaptar-se a la quarta revolució industrial. A través de l’Experiència de Realitat Augmentada i, mitjançant un smartphone, combinar el format de paper amb el digital. Col·locant el dispositiu mòbil per sobre del diari, aquest amplia la informació impresa i la fa interactiva. Tal com ha dit el seu director: “el més important és continuar fent periodisme i ens adaptarem a les noves tecnologies com ho hem anat fent al llarg dels anys”.

Previous post

Els alumnes de segon visiten els estudis de Ràdio 4

Next post

Blanquerna imparteix un taller sobre Periodisme a l'Escola Granés

info