GeneralNotícies

Blanquerna i el periodisme esportiu van de la mà

El periodisme esportiu és sinònim de Blanquerna. A la nostra Facultat de Comunicació aprendràs a dominar tots els registres que es necessiten: locució, edició de vídeo, connexions davant la càmera i diferents formats d’escriptura. Totes aquestes tècniques es posen en pràctica als Seminaris que es realitzen des del primer dia a la Facultat. A més, durant el 4t curs, podràs escollir el Seminari d’Esports, on realitzaràs activitats pràctiques relacionades amb el món de l’esport: cobertura d’esdeveniments esportius in situ, creació d’informatius, tertúlies esportives tant a ràdio com a televisió, redacció de cròniques… Impartit al matí per Ramon Besa, d’El País, i a la tarda per Quim Cuixart, de RTVE.

Les pràctiques són el primer pas de l’estudiant dins del món laboral. A Blanquerna s’ofereix una àmplia varietat d’ofertes en diferents mitjans de comunicació (premsa, ràdio, televisió o gabinets de premsa) sent obligatòries les que es cursen al segon semestre del 3r curs; així com també la possibilitat de realitzar-ne de caràcter extracurricular durant l’estiu o d’optatives durant el 4t curs.

Per altra banda, Blanquerna ofereix la possibilitat d’ampliar els coneixements en aquest sector cursant el Màster en Comunicació Esportiva, un postgrau propi de la Universitat Ramon Lull; adreçat a aquells professionals que necessitin una formació extensa en periodisme esportiu. En el curs, s’analitza el periodisme esportiu de totes les seves facetes, suports, gèneres i formats, i s’hi ofereix la formació necessària per a gestionar de manera integral la comunicació de tota classe d’organitzacions esportives. Les classes són impartides per professionals i especialistes de reconegut prestigi, que aporten els coneixements tècnics necessaris per entendre les diferents activitats esportives, així com les disciplines vinculades al món esportiu, com per exemple: Toni Padilla, Joan Maria Pou, Ricard Torquemada, Natàlia Arroyo, Bernat Soler, Lluís Flaquer, Jordi Costa, Emilio Pérez de Rozas, David Torras o Toni Freixa,

A la Facultat de Comunicació Blanquerna s’han format la gran majoria de referents del periodisme esportiu; a la ràdio, televisió, premsa i gabinets de comunicació. A l’àmbit radiofònic trobem a Jordi Costa, Sonia Gelmà, Marta Carreras, Jordi Borda, Xavi Campos, Oriol Rodríguez i Ramon Salmurri de Catalunya Ràdio, Joan Maria Pou de RAC1 o Adrià Albets, Santi Ovalle i Bruno Alemany de la Cadena SER. En premsa: Toribio Blanco, Daniel Gil i Pablo Planas al Mundo Deportivo, Bernat Aguilar i Albert Malla a El Nacional.cat, Àlex Massana a L’Esportiu o Roger Boguñà a la web del FC Barcelona. En televisió, per exemple: Pol Martínez, Sandra Alsina, Cesc Vilalta i Andrea Ginés a Barça TV, Gemma Martos i Albert Jiménez a Mediapro (Gol i beIN Sports), Laura Giraldós a TV3, Judit Florensa a Teledeporte o Sara Canals a LaLiga TV. Altrament, també trobem a Eduard Gangoso i Francesc Orenes al Departament de Comunicació del FC Barcelona, David Bley i Andrés Merello al Departament de Comunicació del RCD Espanyol, Joan Margarit a Dorna Sports, Berta Arandes a la Federació Catalana de Futbol, Ignasi Cardó i Cristian Martí a B-Engaged, l’Edgar Fornós a la Fundació Johan Cruyff i també a GOL o el Dani Gil com a corresponsal a Manchester per diversos mitjans esportius.

Previous post

Sandra Balsells: "La mirada és més important que la càmera"

Next post

Tot el periodisme ja és internacional

info