GeneralNotíciesProfessoratRelacions de la Facultat

Tot el periodisme ja és internacional

El món s’ha fet petit. La fi de la guerra freda, l’aparició d’Internet i l’economia low cost han reduït les distàncies tant físiques com culturals i ara vivim en un univers global que observem permanentment des de Twitter i els canals 24 hores. Volem saber què passa a l’altra punta del planeta i al mateix temps entendre les causes i les conseqüències de fenòmens que tenen efectes globals: el fracàs de les primaveres àrabs, la victòria de Trump, el terrorisme, l’amenaça de Corea del Nord o l’ascens imparable de la Xina.

De les nostres aules han sortit professionals destacats d’aquest sector: l’actual corresponsal de TV3 a Washington, Xesco Reverter, la corresponsal d’El País i Catalunya Ràdio a l’Àfrica subsahariana, Gemma Parellada; els corresponsals d’El Periódico a Berlín i a Istanbul, Carles Planes i Adrià Rocha, respectivament; o, en un altre àmbit, el cap de premsa de Casa África, Joan Tusell. Aquests són només alguns dels llicenciats i graduats que s’han obert camí en l’àmbit del periodisme internacional, un camp atractiu per a molts joves que ara trien aquests estudis; a la nostra Facultat ens hi hem adaptat i per això hem ampliat l’oferta en aquest àmbit. Des del pròxim curs oferim la doble titulació en Periodisme i Comunicació Corporativa i Relacions Internacionals. Es tracta d’un doble grau, a cursar en torn de matí i tarda durant cinc anys, que permetrà als estudiants obtenir tots dos títols.

Aquesta nova oferta es complementa amb la d’estudis de postgrau: un màster propi en Periodisme Internacional, en col·laboració amb Casa Àsia, que el curs que ve arribarà a la seva quarta edició; s’han fet dues edicions d’un màster en Relacions Internacionals que a partir del curs que ve passa a ser un màster universitari en Estudis Avançats d’Afers Internacionals. A tots ells s’hi afegeixen tres nous màsters propis: un en Comunicació Global, Lideratge i Diplomàcia Corporativa, en col·laboració amb l’Emerson College de Boston; un en Desigualtats Globals i Transformació Social, en col·laboració amb Intermón-Oxfam; i un en Estudis de Pau, Conflictes i Seguretat, en col·laboració amb l’Institut for Economics and Peace.

Preparem professionals per explicar un mon global divers i en constant evolució. I ho fem amb especialistes en l’àmbit de les relacions internacionals, com Pablo Capilla; l’Orient Pròxim, com Montserrat Arbós; els Estats Units, com Pere Franch; l’Àfrica, com l’Òscar Mateos, i amb professors convidats experts procedents d’entitats com el IEMed, Casa Àsia, CIDOB, el Parlament i la Comissió Europea, Justícia i Pau, el centre Delàs d’Estudis per la Pau i molts més.

A Blanquerna responem a les necessitats dels professionals que hauran d’explicar un mon global que tenim cada cop més a prop.

Previous post

Blanquerna i el periodisme esportiu van de la mà

Next post

David Jiménez: "Cal que els periodistes més joves encetin projectes innovadors"

info