GeneralProfessorat

Els professors del Grau de Periodisme Cinto Niqui i Ramon Besa, guardonats als Premis Nacionals de Comunicació

Dimecres 13 de novembre es van entregar al Palau de la Generalitat de Catalunya els Premis Nacionals de Comunicació d’enguany. El President de la Generalitat, Quim Torra, va presidir l’acte, acompanyat de la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Antoni Molons.

El professor de la Facultat i del Grau de Periodisme i de Comunicació Audiovisual Cinto Niqui va ser guardonat amb el Premi Nacional de Radiodifusió pel programa L’altra ràdio, que s’emet a Ràdio 4 – RNE des del 1985 i enguany compleix 40 anys en antena i més de 2.300 emissions. L’altra ràdio aposta per la divulgació de les tecnologies audiovisuals i parla sobre el seu impacte i la història de les telecomunicacions. En el seu discurs, Cinto Niqui va posar en valor el paper de la ràdio pública catalana, com és el cas de Ràdio 4, i va reivindicar la necessitat de crear un museu de l’audiovisual català, per tal de recollir tot aquell material i informació que s’ha anat recollint a través dels mitjans audiovisuals, i d’aquesta manera evitar que es perdi durant el temps. 

Ramon Besa, també professor del Grau de Periodisme, va rebre el Premi Nacional de Premsa per una llarga trajectòria professional en diversos mitjans de comunicació, en l’àmbit del periodisme esportiu. Besa ha esdevingut un referent en el periodisme esportiu pel seu caràcter crític i la voluntat de posar-se al servei del lector. 

També van ser guardonats a la gala la sèrie de TV3 Merlí, amb el Premi Nacional de Televisió, el diari digital Crític, amb el Premi Nacional de Mitjans d’Arrel Digital, el director de màrqueting de Damm, Jaume Alemany, amb el Premi Nacional de Publicitat i el Grup Segre, amb el Premi Nacional de Comunicació de Proximitat. Les dues mencions d’honor van ser pel corresponsal de La Vanguardia a l’Orient Mitjà Tomàs Alcoberro i per la productora i grup Mediapro.

El jurat que va reconèixer la feina d’aquests professionals en el camp de la comunicació a Catalunya va estar presidit per la Consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el van formar , i el Director del Grau de Periodisme d’aquesta facultat, Marçal Sintes, el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Antoni Molons, l’exdegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, la degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, Maria José Recoder, la presidenta del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, Rosa Romà, el vicedegà de Publicitat del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, Marc Elena, el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Miquel Gamisans, el director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès, el president de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, Ramon Grau, el CEO de McCann Barcelona, Enric José, el president del Consell Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher i el president de l’Associació Catalana de Ràdio, Miquel Miralles. El secretari del jurat va ser el responsable d’Informació, Arxiu i Publicacions de la Direcció General de Mitjans de Comunicació, Martí Porter.

 

Previous post

Talent digital Blanquerna

Next post

72 nous estudiants de Periodisme han entrat a la Facultat aquest curs

Maria G. Coll