GeneralNotíciesProfessoratPublicacions

Informar sense alarmisme: Com s’ha gestionat la cancel·lació del Mobile i la crisi del coronavirus a les xarxes?

Des que a finals del 2019 va sorgir a la ciutat de Wuhan, a la Xina, un nou tipus de coronavirus anomenat COVID-19, s’han ajornat, canviat de seu o de data diferents esdeveniments com el Mobile World Congress, el preolímpic femení de bàsquet, el Gran Premi de la Xina de Fórmula 1 o el Carnaval de Venècia. S’ha fet per evitar possibles contagis d’aquesta nova grip, més agresiva que la grip comuna i encara sense vacuna. Actualment ja són més de 20 els casos confirmats a Espanya, 3 d’aquests a Catalunya. Però, com s’està gestionant des del punt de vista de la de comunicació, aquesta crisi? La professora i directora del grau de Periodisme i Comunicació Corporativa, Patricia Coll, ha assistit aquesta setmana al programa POPAP de Catalunya Ràdio per parlar sobre el tema.

La directora del grau de periodisme ha explicat que ‘’la paraula clau davant de tot el que està passant és velocitat’’, ja que actualment tothom demana informació al moment, i en aquests casos encara més. Pel que fa a la cancel·lació del Mobile, Patricia Coll creu en moments com aquests, on les empreses es juguen la seva reputació i s’han de prendre decisions ràpides, les companyies que havien de participar en el congrés han posat a la balança els riscos que comportaria enviar els seus empleats a Barcelona. ‘’És clarament un tema de reputació, el risc, encara que fos remot, que un empleat es contagiés pel fet d’assistir a un congrés, els ha fet decantar la balança’’, assegurava Coll.

Pel que fa al paper de les xarxes socials, Patricia Coll explicava que el govern xinès ha fet servir l’equivalent a Twitter com a canal principal d’informació contrastada sobre el brot de coronavirus, i feia l’equivalent al que es va fer des del compte de Twitter dels Mossos durant els atemptats de l’agost 2017 a Barcelona i a  Cambrils. ‘’Tenim les dades a temps real i a la població li dóna tranquil·litat’’, deixava clar la professora del grau de Periodisme.

Podeu escoltar a la professora Patricia Coll (a partir del minut 17) aquí:

Previous post

Georgina Ferri: ‘’Els equips editorials, de negoci i de tecnologia dels mitjans de comunicació han de treballar de la mà’’

Next post

Rocío Soler, estudiant de Periodisme: ‘’El meu projecte solidari m’ha ensenyat a no rendir-me, a ser conscient i treballadora’’

Maria G. Coll