AlumniConvidatsGeneralQuè fa?

Informar a la BBC, CNN i La Liga, entretenir a OT o comunicar al Barça. Descobrim les sortides del Grau en Periodisme i Comunicació Corporativa amb els alumni de Blanquerna

Per descobrir totes les possibilitats que ofereix la professió periodística a través de l’experiència de tres professionals alumni de la facultat, dijous 18 a les set de la tarda es va dur a terme un webinar sota el títol Com és la feina de periodista?

Els alumni, que treballen com a professionals de la comunicació a diferents mitjans o empreses de referència, van explicar la seva experiència, el dia a dia al mercat laboral, i quines són les habilitats i eines que van aprendre a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals i que han pogut aplicar als seus llocs de feina actuals. 

A més, van comentar als alumnes i futurs estudiants alguns dels avantatges que ofereix Blanquerna, com la proximitat i el contacte amb professorat que està treballant a primera línia de mitjans de comunicació, equipaments innovadors, els seminaris, o l’àmplia oferta de pràctiques.

Sara Canals, alumni de la 15a promoció, presentadora de LaLigaTV i col·laboradora de la BBC i la CNN, va explicar que una de les experiències més enriquidores que va tenir a la Facultat va ser l’Erasmus. Ella va marxar quatre mesos a Bèlgica i va cursar una part dels seus estudis en francès, cosa que, tal com va comentar, la va ajudar molt en el seu futur, perquè un cop va acabar la carrera va anar a fer un màster a Nova York, i ja tenia l’experiència de l’erasmus.

Canals, que també va guanyar el premi Alumni Ambassors 2019, va encoratjar els alumnes a buscar la seva marca personal, és a dir allò que els fa diferents, i va comentar que no cal ser perfecte, però sí que és important ser únic en allò que es fa. 

Albert Vico, alumni de la tercera promoció i actual Social Media Manager del programa de Gestmusic Operación Triunfo, va dir que en el periodisme i la comunicació corporativa és molt important ser polivalent, i per tant no encasellar-se en un gènere o mitjà i només voler dedicar-se a un àmbit concret. ‘’Cal provar-ho i saber-ho fer tot, perquè avui dia un periodista grava imatges, escriu un text i ho distribueix per la web o les xarxes socials.’’ Albert Vico també va insistir en continuar formant-se com a professional i adaptar-se als nous mitjans o formats que vindran en un futur.

Sandra Hors, cap de comunicació internacional del FC Barcelona, va aconsellar als alumnes que aprofitin molt les pràctiques i fer-ne el màxim possible, ja que, segons ella, són molt importants per acostar-se al món professional. Segons Sandra Hors, els seminaris també són molt interessants perquè es treballa amb un professor de manera molt personalitzada i amb un grup reduït de persones, i s’acosta bastant a com treballaran els alumnes una vegada surtin de la facultat.

Els tres periodistes van estar d’acord amb què és important seguir el vincle amb la universitat una vegada s’ha acabat la carrera, perquè tal com explicar, algunes vegades han coincidit en l’entorn professional amb professors que havien tingut, i fins i tot els han demanat consell.

Aquí podeu veure el webinar El món laboral en el Periodisme i la Comunicació Corporativa
Previous post

Què cal saber per ser notícia?

Next post

La tercera marcha, la revista digital per a la gent gran creada pels alumnes de seminari de segon

Maria G. Coll