AlumnatGeneralQuè fa?

La tercera marcha, la revista digital per a la gent gran creada pels alumnes de seminari de segon

Durant aquests mesos de confinament totes les activitats docents i lectives de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de Blanquerna s’han adaptat perquè els estudiants les poguessin seguir cursant des de casa seva.

Els alumnes del seminari de segon de Periodisme i Comunicació Corporativa, guiats pel seu professor Carlos Ruiz, han creat una revista digital enfocada a les persones grans. La tercera marcha és un projecte que els ha servit per aplicar de manera pràctica tot allò que han anat aprenent al llarg del seminari, i van decidir adreçar el seu producte digital a les persones grans perquè és un col·lectiu important en nombre, però força invisible en la societat actual. El repte era fer continguts que poguessin interessar a la gent gran però sense parlar dels problemes més comuns que afecten aquesta franja d’edat, i segons el seu professor, ho han aconseguit. Carlos Ruiz explica que els alumnes s’han interessat i il·lusionat pel projecte des del primer moment, han après periodisme, i han entès la responsabilitat que comporta gestionar una revista.

A La tercera marcha s’hi poden trobar continguts de tota mena: articles sobre com lligar a la tercera edat, opinió sobre l’entrevista que li va fer el periodista Jordi Évole al Papa Francesc, consells d’experts sobre com encarar el desconfinament o una entrevista a un grup de música que s’ha fet viral i es va formar durant la crisi de la COVID-19, Stay Homas. Un dels continguts més originals són les cròniques de confinament,  on a través de petites peces d’àudio, els alumnes expliquen a mode de crònica el que veien per la finestra de casa seva un dia de quarantena.

Previous post

Informar a la BBC, CNN i La Liga, entretenir a OT o comunicar al Barça. Descobrim les sortides del Grau en Periodisme i Comunicació Corporativa amb els alumni de Blanquerna

Next post

Com és el seminari de televisió? Pràctiques amb càmera a plató, redacció de notícies i edició de vídeo amb els professors Mireia Prats i Lluís Miquel Garcia

Maria G. Coll