GeneralProfessoratQuè fa?

Com és el seminari de televisió? Pràctiques amb càmera a plató, redacció de notícies i edició de vídeo amb els professors Mireia Prats i Lluís Miquel Garcia

Al tercer curs del grau en Periodisme i Comunicació Corporativa els alumnes trien el seminari d’especialització en funció de l’àmbit del periodisme que més els crida l’atenció, i poden escollir entre ràdio, televisió, premsa o comunicació corporativa.

El seminari de televisió és un pels que més s’interessen els estudiants, i els professors que l’imparteixen són la Mireia Prats al grup de matins, i en Lluís Miquel Garcia al grup de tardes, i els dos també són reporters als serveis informatius de TV3.

Segons Mireia Prats, per treballar a la televisió cal ser molt polivalent, i al seminari que ella imparteix els alumnes aprenen a gravar amb càmeres professionals, a tenir una bona veu i locució, a escriure textos per la televisió, a posicionar-se davant de la càmera, a editar vídeos… tot amb l’objectiu d’acabar creant una bona peça informativa televisiva.

El professor del seminari al grup de tarda, Lluís Miquel Garcia, explica que actualment el perfil més comú als informatius de televisió és el del ENG, (Electronic News Gathering) que ve a ser un reporter polivalent, és a dir, que sap escriure una peça i explicar-la davant de càmera de manera periodística però que també és capaç de gravar imatges, editar-les i fer la producció. Lluís Miquel Garcia comenta que aquesta feina és molt especialitzada, però alhora s’ha de ser flexible i tenir capacitat d’adaptació per assolir el repte i que l’espectador, quan veu la notícia a casa seva, l’entengui i la comprengui en la seva totalitat.

Previous post

La tercera marcha, la revista digital per a la gent gran creada pels alumnes de seminari de segon

Next post

Els alumni de Blanquerna recorden el seu pas pel Grau en Periodisme i Comunicació Corporativa

Maria G. Coll