GeneralProfessoratQuè fa?

Gestió de continguts digitals: conèixer, entendre i utilitzar els nous canals tecnològics i les xarxes socials

Ja fa temps que en el món del periodisme, la comunicació, i els mitjans, els continguts digitals són imprescindibles.

És per això que el Grau en Periodisme i Comunicació Corporativa de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna incorpora al seu pla d’estudis l’assignatura de Gestió de Continguts Digitals, a part d’abordar de manera transversal la digitalització al llarg de tot el grau. Gestió de Continguts Digitals és obligatòria, es cursa al segon semestre de tercer curs, i alguns dels seus objectius són aprendre a dissenyar i implementar una estratègia per a organitzacions, proporcionar a l’estudiant els canals i plataformes dels nous mitjans digitals i els coneixements per utilitzar-les en l’àmbit periodístic, i ensenyar els conceptes i principis bàsics del disseny gràfic en suports digitals.

Tot això s’imparteix a través de dues classes setmanals, una amb el grup d’estudiants sencer, on es treballen els temes més teòrics a partir de classes magistrals, i una altra amb la meitat del grup, on s’apliquen els aspectes pràctics apresos les aules d’informàtica de la facultat, amb equipaments i programes d’última generació.

Les professores encarregades d’aquesta assignatura són Susana Pérez Soler, que és periodista i doctora en comunicació digital i autora de llibres com Periodismo y redes sociales. Claves para la gestión de contenidos digitales, Patrícia Coll Rubio, periodista i doctora en comunicació, especialitzada en periodisme digital i comunicació empresarial, actual directora del Grau en Periodisme de la facultat i  coautora, junt amb el catedràtic Josep Lluís Micó, dels llibres  Marketing y comunicación en la nueva economíaEstrategias de publicidad y relaciones públicas en la era digital, Newsjacking posdigital i Hiperaceleración, i Eli Vivas Soto, periodista especialitzada en data journalism i cofundadora de la plataforma de fact-cheking Verificat.

”Tik Tok és tendència”

Susana Pérez, periodista i professora de Gestió de Continguts Digitals

Una de les docents, Susana Pérez, diu que actualment totes les empreses tenen la seva estratègia de comunicació digital. La professora explica algunes de les característiques d’internet: ‘’té un llenguatge propi,  és hipertextual, multimèdia, que vol dir que ens permet comunicar amb diferents formats com àudio, vídeo i imatge fixa, i també és interactiu, cosa fonamental per les empreses, perquè els permet tenir contacte directe amb l’usuari’’. La immediatesa i la comunicació a temps real també són característiques  molt importants d’internet, comenta Pérez. 

En aquesta assignatura s’aprèn, entre altres coses, com les empreses i institucions fan servir les xarxes de manera professional, a introduir noves xarxes emergents com Tik Tok, com es construeix una marca a internet o com ha de ser el llenguatge amb els nostres usuaris.

Previous post

Els alumni de Blanquerna recorden el seu pas pel Grau en Periodisme i Comunicació Corporativa

Next post

La Generació Blanquerna, protagonista del nostre primer anunci a la televisió

Maria G. Coll