AlumnatAlumniGeneralNotíciesProfessorat

El comiat virtual de la 23a promoció dels alumnes del Grau en Periodisme i Comunicació Corporativa

L’últim tram del curs universitari 2019-2020 ha estat totalment atípic. Alumnes i docents van haver d’adaptar-se, gairebé d’un dia per l’altre, a les classes en línia i a un nou funcionament dels exercicis, seminaris i activitats avaluables. Tot això, tenint en compte la situació d’angoixa i incertesa general que s’estava vivint amb la pandèmia. 

Aquest panorama ha estat una mica més complicat pels alumnes de quart, que han culminat els seus quatre anys del Grau en Periodisme i Comunicació Corporativa fent les últimes classes i els exàmens finals des de casa seva. A més, també han hagut de reinventar-se, amb l’ajuda dels seus tutors, per acabar el Treball de Final de Grau i presentar-lo de manera telemàtica davant d’un tribunal professional.

La Graduació dels alumnes de quart curs de Periodisme i Comunicació Corporativa s’havia de fer, juntament amb els estudiants dels altres graus de comunicació, el dissabte 13 de juny a la Catedral del Mar de Barcelona, però va quedar ajornada per la crisi del coronavirus. De totes maneres, la Facultat ha volgut felicitar-los amb un vídeo a les xarxes que recorda alguns dels moments que han viscut a Blanquerna durant els últims quatre anys.

En el post, el professorat ha donat l’enhorabona als ara ja alumni de la Facultat. El degà, Josep Maria Carbonell, assegurava ‘’la Facultat és, ha estat, és i serà sempre casa vostra’’ i la directora del grau en Periodisme i Comunicació Corporativa, Patrícia Coll,  els deia ‘’moltes felicitats nous periodistes, ara ja companyes i companys de professió, espero que tingueu molta sort i que gaudiu del nostre ofici’’.

Alguns graduats en periodisme també han fet balanç del seu pas per Blanquerna:

José Manuel Díaz Basarte explica que la Facultat li ha  suposat un aprenentatge, tant en l’àmbit acadèmic com personal, i li ha ofert poder realitzar pràctiques a grans mitjans de comunicació. ‘’Ser alumne de grans professors com Josep Maria Clavaguera o Lluís Font, i gràcies a aquests quatre anys a la Facultat he aconseguit amics, contactes i experiència en el món professional’’, diu en José Manuel.
Una altra alumna graduada és la Irene Llamas. Ella destaca  la professionalitat de professorat, la seva predisposició, els seus companys i el mètode d’aprenentatge. ‘’El que més he gaudit en l’àmbit acadèmic són els seminaris, perquè és on et poses a prova com estudiant i futur professional de la comunicació.’’

Previous post

La Generació Blanquerna, protagonista del nostre primer anunci a la televisió

Next post

La professora Sandra Balsells visibilitza els efectes de la COVID-19 al Raval en el llibre col·lectiu 'Pandemia. Miradas de una tragedia'

Maria G. Coll