GeneralNotíciesProfessoratPublicacionsQuè fa?

Els Premis Nacionals de Comunicació reconeixen la labor de ‘La Mira’, el magazín digital conduït pel professor Francesc Canosa

El passat 10 de desembre es va celebrar al Palau de Pedralbes la 19a edició del lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, creats l’any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de les primeres emissions regulars de ràdio a Catalunya.

L’objectiu dels guardons és reconèixer les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada. 

Entre els guardonats, el portal La Mira es va endur el Premi Nacional de Comunicació en l’àmbit de Mitjans d’Arrel Digital. El jurat en valora l’esforç per explicar històries de no actualitat “amb un format i una qualitat excel·lents i amb una mirada diferent”, i el destaca com a “exemple de periodisme que aborda les informacions amb gran profunditat i oferint un valuós context al lector”.

La Mira és un magazín digital que es troba sota la direcció del professor Francesc Canosa, i amb la coordinadora del Grau de Periodisme i Comunicació Corporativa, Elena Yeste, en la seva redacció. Es tracta d’un espai que toca tota mena de continguts en profunditat, els quals miren al voltant de Catalunya i que estan destinats a tots aquells lectors que volen conèixer el seu país i la seva societat a partir de reportatges, cròniques, entrevistes o perfils amb una altra mirada.

La resta de guardons van ser per a Rosa Badia i l’equip del programa Tot és comèdia, de SER Catalunya, en la categoria de Radiodifusió; l’alumni de la Facultat Laia Servera i l’equip d’InfoK, de Televisió de Catalunya, en la de Televisió; l’Eco de Sitges en la categoria de Premsa; l’empresa Adsmurai en el de Publicitat, i l’Associació Cultural Garriguenca de Comunicacions, en la categoria de Comunicació de Proximitat. El jurat també va atorgar sengles mencions honorífiques a la periodista i corresponsal Rosa Maria Calaf, i al publicista Robert Rodergas.

Previous post

El professor Rafael de Ribot modera un debat sobre les filtracions en els mitjans de comunicació

Next post

“En la Transición los periodistas formábamos parte del ejército que traía la democracia”

Arnau Sánchez