CreativitatEns ha visitat...EstratègiaGeneralMarketingMitjansTendències

Amparo Marí, Brand Manager de Donettes, ens explica com un producte pot convertir-se en una experiència

Tothom sap què és Donettes, o almenys 91 de cada 100 persones ho saben. Però el que realment és important és que la majoria d’aquestes 91 persones veuen aquesta empresa com a una marca juvenil que transmet bon rotllo.

El dimarts 1 de març, la brand manager de Donettes, Amparo Marí, ha explicat als alumnes de segon de publicitat com funcionen els engranatges que hi ha darrere de la personalitat de Donettes. 

La marca Donettes es percep com a una marca trending, la qual sempre està al dia de les noves tendències apropant-se d’aquesta manera al seu públic objectiu (joves de 15 a 25 anys). Per mantenir-se dins d’aquest camí, Marí és capaç de conèixer al públic i saber exactament què és el que els interessa per poder convertir el producte en una experiència.

En essència, l’estratègia que segueix Donettes per evitar caure en l’oblit, consisteix a fer una innovació constant del producte. La brand manager, amb poc pressupost, aconsegueix transformar un mateix producte adaptant-lo a les tendències actuals afegint valor a la marca. 

Per exemple, el que ha fet Marí per afegir aquest valor ha sigut transformar el producte en un joc de taula amb el “Trolleo Challenge” (2018), on un dels vuit donettes (no de sabia quin) pintava la boca de color blau. Un altre exemple és el “Twist Eat” (2020), un repte interactiu on els usuaris estaven convidats a ballar les cançons més populars de Tik Tok.

De fet, en la seva última innovació, l’Amparo i el seu equip ha transportat la marca a l’espai exterior amb “Donettes Interestellar”, on l’usuari ha de buscar un dels 100 donettes especials per guanyar “una experiència interestel·lar” amb el freestyler Bnet i la influencer Marina Rivers.

Però, per què hi ha aquesta necessitat de pensar reptes i  tendències?

Aquesta necessitat apareix quan l’entorn és molt competitiu. Quan l’usuari va al punt de venda i troba centenars d’alternatives a la marca Donettes. L’Amparo Merí ens ho explica clarament “és una contínua batalla campal en la ment del consumidor, hem de recordar que la marca existeix i que aquesta fa coses noves i molones“.

Per tant, la brand manager té un paper essencial per a l’existència de Donettes. Però la seva feina no es regeix només a la cerca de tendències per aprofitar-les, sinó que també, ha de tenir molt bon ull per saber quins influencers, tiktokers o streamers encaixen amb la personalitat de la marca per poder comunicar les campanyes al públic objectiu.

Previous post

Ponència del Marketing Manager de Pepsico Italia en el marc de l'assignatura Fonaments de Màrqueting

Next post

Glovo, una empresa “unicorn”, nascuda d'una ment jove i guiada per una ment experta

Regina Lopez


Warning: Division by zero in C:\xampp\htdocs\grau\publicitat\wp-includes\comment-template.php on line 1457