ActivitatsEsdevenimentsGeneralNoticiesPremis

Bassat Ulled i Bosch, premis Mestres de la Comunicació 2018

En aquesta tercera edición del premis Mestres de la Comunicació de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i Fundeco, el maestre de comunicació en publicitat es Lluís Bassat, el maestre en relacions publiques és Jesús Ulled i el maestre en periodisme és Carles Bosch. Veniu al lliurament de premis de dilluns 12 de novembre a les 19:30h a l’auditori de la biblioteca de la Facultat (c. Valldonzella 12).

Lluís Bassat i Coen (Barcelona, 1941).  Aquest publicitari català és un del profesional més reconeguts de la història de la publicista a casa nostra. A finals de la dècada de 1960 va portar a terme una campanya de promoció de les màquines d’afaitar Filomatic protagonizada per Miguel Gila que el va convertir en un referent del sector. L’any 1975 va fundar l’agència Bassat & Asociados. L’any 1980 es va associar a la multinacional, Ogilvy & Mather, formant d’aquesta manera el grup Bassat Ogilvy Iberia, on Lluís Bassat fou president per Espanya i Portugal. Des de 1987 i durant 8 anys va ser assessor de publicitat, comunicació i imatge de la presidència de la Generalitat de Catalunya. Com a president d’Ovideo-Bassat-Sport va ser un dels organitzadors de les cerimònies d’inauguració i clausura dels Jocs Olímpics d’estiu de 1992 a Barcelona.Bassat ha ocupat els càrrecs de President del Grupo WPP Iberia, membre del consell d’administració d’Ogilvy Worldwide i ha estat o és membre de múltiples patronats de fundacions acadèmiques, cultural i socials. És Doctor Honoris Causa per la Universitat Europea de MadridEls anys 2000 i 2003 Lluís Bassat va encapçalar una candidatura a les eleccions a la presidència del Futbol Club Barcelona. Lluís Bassat és un gran col·leccionista d’art. L’any 2007 va constituir la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat, que té com a principals objectius l’ajuda a les persones necessitades, la promoció de l’art contemporani i l’ensenyament de les tècniques de comunicació publicitària. L’any 2010, l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat van constituir el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, amb l’objectiu principal de donar a conèixer els artistes que van pintar o esculpir les més de 3.000 obres d’art contemporani que constitueixen la Col·lecció Bassat. Té la seva seu en un espai arquitectònic singular, la Nau Gaudí, el primer edifici del genial arquitecte català.És autor de centenar d’artícles i de dos llibres de referència: “El Libro Rojo de la Publicidad”, i “El Libro Rojo de las Marcas”, a més del seu particular llibre de reflexions “Confesiones Personales de un Publicitario”, un llibre inspirat en el model del seu mestre i soci David Ogilvy.

Jesús Ulled Murrieta. Nascut en Rio de Janeiro en 1937, Jesús Ulled es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona i va obtenir el Premi de Llicenciatura Durán i Bas que concedia el Col·legi d’Advocats de Catalunya. És també periodista per l’Escola Oficial de Periodisme de Barcelona. Ha dedicat tota la seva vida al món de la comunicació al capdavant de l’agència que porta el seu nom. “Ulled” que va fundar l’any 1964 i ha estat pionera de les Relacions Públiques a Espanya. L’agència ha evolucionat al llarg dels anys d’acord amb les noves exigències i els nous reptes que es plantegen a l’empresa actual. Avui segueix sent una agència de referència en Iberia. Jesús Ulled, per la seva banda, ha mantingut una estreta relació amb el món editorial, com a fundador i editor de les revistes “Qué leer”, dedicada al món dels llibres, i “Clío”, a la divulgació històrica. A més, ha publicat dos llibres: “Mitad payo, mitad gitano” (Destino 2012) i “Final de travesía” (Destino 2016).

Carles Bosch i Arisó (Barcelona, 1952). Aquest periodista i cineasta ha estat un dels fundadors de programes com «30 minuts» i «Sense ficció» per a TV3. Inicià la seva activitat professional com a reporter de la revista Interviú entre 1976 i 1978. L’any 1984 inicià la seva activitat a Televisió de Catalunya. La seva carrera en el cinema documental com a director i guionista l’ha portat a explicar moltes històries amb la seva càmera: la Revolució de Vellut a Praga («30 minuts» – Txecoslovàquia des del cor de la revolta, Premi Ondas Internacional), la història dels cubans que intenten emigrar cap a Miami com poden (Balseros), històries d’amor dins la presó (Septiembres) i com Pasqual Maragall i la seva família lluiten contra l’Alzheimer (Bicicleta, cullera, poma). Vol explicar la realitat, sense renunciar a fer un relat interessant per a l’espectador. Va ser nominat a l’Oscar per Balseros i va guanyar un Goya i un Gaudí per Bicicleta, cullera, poma. 

Carles Bosch ha dirigit reportatges i documentals de 30′ i de 52′ d’alguns dels esdeveniments internacionals més transcendents, com la Primera Guerra del Golf, les de Bòsnia i Kosovo, així com la Revolució Zapatista. Ha dirigit documentals d’actualitat i ha cobert cròniques per al Telenotícies de TV3 a Afganistan, Iran, Txad, Filipines, Moçambic, Cuba, Mèxic, Uruguai, EUA, Haití, Nicaragua, Israel, etc., i en diversos països europeus. Va estar present a la guerra de Iugoslàvia, realitzant diversos reportatges. Es quedà treballant en tasques de solidaritat i cooperació a Sarajevo fins un any després d’acabada la guerra (1996).

 

 

Previous post

Publicitarios Implicados. Celebración de The Killers Day en Blanquerna

Next post

Amazon pude llegar a competir en la publicidad digital con Google y Facebook

joseprr


Warning: Division by zero in C:\xampp\htdocs\grau\publicitat\wp-includes\comment-template.php on line 1457