ActivitatsEns ha visitat...EstratègiaGeneralMarketingTendències

Bimbo té la clau del bon màrqueting: la cultura innovadora, l’aprenentatge constant

El dimarts 18 d’abril els alumnes de 2n de ‘Fonaments de Màrqueting’ han tingut la sort de rebre com a convidada la directora de Transformació i Nous Negocis de Bimbo, Sagrario Rico.

Bimbo és una gran companyia que opera en més de 30 països amb més de 130 marques. El seu èxit esdevé gràcies als 4 pilars fonamentals on posen el focus: la cultura de la innovació, el focus en el consumidor, la qualitat dels seus productes i la sostenibilitat. Tot i que en el darrer any han incorporat un cinquè: basat en una cultura innovadora que està en aprenentatge constantment.

La xerrada s’ha dividit en dues parts. Per començar ha parlat sobre Bimbo i sobre la innovació del grup en ecosistemes diferents. Bimbo compta amb scouting externs (Bimbo Ventures que es basa en una ràpida adaptació a les noves tendències mitjançant la innovació disruptiva amb un esperit emprenedor). També disposa d’àrees corporatives que tenen la innovació com a capacitat organitzacional (GB Innovation Model) i, per últim, compta també amb un hub intern d’emprenedors on col·laboren diferents perfils.

Però, com han aplicat la innovació en el mercat del pa de motlle? Això ho ha explicat a en la segona part de la xerrada. 

Fa 10 anys, l’any 2012 se centraven en una gamma molt limitada, el moment de consum era només en l’esmorzar i l’actitud del client era únicament el de brand lover.

En l’actualitat, el 2022, la penetració va augmentar 8 punts percentuals gràcies a la innovació, a la revalorització del pa de motlle i a donar valor als seus consumidors. La marca ha ampliat la seva gamma amb nous productes com Bimbo Natural 100%, The Rustik Bakery, Bimbo Bagels o Bimbo Cruapán, entre d’altres. A més, el moment de consum dels seus productes no només es limita ara a l’esmorzar, sinó que també s’inclou el moment de dinar i en el sopar. Pel que fa a l’actitud del consumidor, la marca no només arriba als brand lovers, sinó també als eco-foodies, als que es preocupen per la salut, als que estan connectats i als que diuen no tenir gaire temps.

Amb aquests nous productes innovadors únics i disruptius que ofereixen als seus clients, Bimbo crea alhora nous segments i arriba a més públics, continuant en la línia de créixer i d’apostar per la innovació, factor clau del màrqueting dels productes de gran consum.

[Article de l’alumna Andrea Merlo, graduada en Publicitat, RP i Màrqueting 2022 i cursant el ‘4+1’ amb el Grau en Periodisme i Comunicació Corporativa 2022-23]

Previous post

Estudiants dels seminaris d'Estratègia i Creativitat de 3r visiten l'exposició 'Crims' de la mà del seu comissari, Carles Ortet

Next post

"La guerra amb els cinc sentits", una exposició creada de zero per alumnes de 2n

Josep Maria Picola


Warning: Division by zero in C:\xampp\htdocs\grau\publicitat\wp-includes\comment-template.php on line 1494