GeneralMarketingOpinió

El que mou el món són les relacions i la comunicació

La setmana passada, atenent alumnes i pares al Saló d’ensenyament de Barcelona, el primer que els demano son les seves dades, tot aprofitant l’excusa per comentar com al nostre món de la comunicació és imprescindible crear relacions i mantenir un canal obert amb el client per a que els missatges puguin arribar als públics correctes. Més que les dades, el que és realment importat és crear aquesta relació i aconseguir que cada client es senti interpel·lat a seguir la conversa, més enllà de la fira, del esdeveniment, del punt de venda o on sigui que ens hàgim conegut. Les marques i les empreses a vegades més que aconseguir clients, ens confonem i acabem perseguint dades i no sempre tenim la capacitat de filtrar-les. I quan passa això, la qualitat és inversament proporcional a la quantitat.

Però les marques han de mantenir el focus en els clients, els concrets i definits com a target, i amb els quals ens necessitem mútuament i volem seguir les converses, converses un a un. Antigament les empreses havien d’aconseguir la capacitat de producció adequada, i fa no tant el important era trobar el producte o servei adequat, que responia a una necessitat no satisfeta. Avui en dia, la capacitat de producció és més gran que la demanda, i la oferta també és molts cops més ample que no pas la segmentació de clients. Avui una marca, qualsevol marca, el que necessita no és ni la matèria prima, ni la capacitat productiva, ni tan sols innovació en productes…

Avui el que necessitem les marques per seguir endavant són mercats, són clients als que podem arribar, són clients amb els que tenim obert un canal de comunicació i podem tenir converses un a un… Això és el que té Apple a través de cada dispositiu, això el que té Amazon Prime cada cop que pensem en comprar, això és el que ens manté fidels a Netflix.  Avui en dia, el que mou el món són les relacions i la comunicació, i tant si val si son fabricants de dispositius, com gegants del e-commerce, com plataformes de streaming.

Les dades no són persones i, per tant, les marques han de ser persones que es relacionen amb  altres persones.

Sashka Krtolica

Socia fundadora de COMMITT, Retail Experience & Business Strategy- Professora de la Facultat de Comunicació I Relacions Internacionals Blanquerna-URL.

Previous post

La batalla del retail

Next post

Instagram y el comercio electrónico

joseprr


Warning: Division by zero in D:\xampp\htdocs\grau\publicitat\wp-includes\comment-template.php on line 1415