AlumniCreativitat

El sostre de vidre en creativitat. L’alumini Helena Marzo i l’Eva Conesa ens parlen de la iniciativa UnaDeDos

Actualment, la proporció de dones i homes en la creativitat publicitària no és equivalent. A les agències espanyoles només hi ha un 14% de directores creatives i un 1% de directores generals. Però aquesta diferència només es troba en els treballs d’alta responsabilitat, en la base creativa el nombre de júniors en direcció d’art i redacció és proporcional a la quantitat d’alumnes femenins i masculins llicenciats en publicitat. 

 

L’Helena Marzo, directora creativa independent i alumni de la FCRI, i l’Eva Conesa, Partner & ECD Twoelf, membres de Más Mujeres Creativas, ens expliquen aquest sostre de vidre amb més profunditat.

Les dades mostren que la major part del talent femení es perd a partir dels 35 anys. L’actual entorn cultural tan masculinitzat, i per conseqüència la falta de referents femenins, i la poca conciliació del treball amb altres responsabilitats, són els principals factors d’aquesta desigualtat. Com l’Helena i l’Eva ens expliquen, és en el moment en què una creativa es troba en l’edat d’assumir més responsabilitat i ascendir, quan la indústria l’expulsa cap a altres sectors. Per exemple, és molt comú que aquestes dones s’independitzin de les agències i es converteixin a freelancers.

 

“Amb la diferència salarial i el sacrifici que suposa seguir uns horaris específics, no compensa l’esforç (…) hem de fer que el sector sigui més amable amb les dones”, explica l’Helena Marzo. 

“Hem d’aconseguir accedir als llocs importants, cada dona que puja a una posició de responsabilitat, aquesta estira a una altra”  diu l’Eva Conesa. 

 

Malgrat l’esforç que s’ha fet durant l’última dècada per eliminar aquest sostre de vidre, les xifres mostren que encara estem lluny de la igualtat. És per aquest motiu que UnaDeDos, una iniciativa creada per Más Mujeres Creativas, Club de Creativos i Diageo, proposa accelerar aquest canvi i aconseguir que en el 2030 una de dues persones creatives sigui una dona.

Aquesta iniciativa tan ambiciosa no persegueix només una societat més responsable i igualitària, sinó que a també busca enfortir la indústria amb més representació femenina. 

 

Fins ara, la publicitat dirigida al públic femení no estava dissenyada per dones i com a conseqüència, aquesta publicitat no era prou efectiva. Per tant, resulta evident la necessitat d’incloure dones creatives per poder adreçar-se millor al target. 

No només és una qüestió de guanyar quota de mercat, sinó que aquesta diversificació en el departament creatiu permet contemplar una mateixa campanya publicitària des de diferents perspectives enriquint d’aquesta manera el treball de qualsevol agència o empresa.  

La diversitat no empobreix, enriqueix

Enllaç de Más Mujeres Creativas: http://www.masmujerescreativas.com 

Enllaç a UnaDeDos: https://unadedos.org 

 

Breu entrevista amb l’Eva Conesa:

 

Previous post

“Parlem del màrqueting”, xerrada de Yolanda Gárate per als alumnes del Seminari IV

Next post

El cas de Nextdoor, una plataforma 'community-centric' per millorar la pertinença al barri, a debat a l'assignatura de 'Màrqueting Internacional'

Regina Lopez


Warning: Division by zero in C:\xampp\htdocs\grau\publicitat\wp-includes\comment-template.php on line 1457