CampanyesMitjansOpinió

Històries de Nadal, campanyes 2021

S’apropa el Nadal i els primers spots publicitaris ja es poden trobar a les xarxes socials. Com és tradició el sector torna a fer servir l’storytelling i es dedica a explorar-lo amb les clàssiques històries nadalenques.

Podem estar d’acord que arribats al 2021 totes les històries de Nadal s’han explicat mil i una vegades disfressades de diferents trames i narrades d’amunt avall i de baix a dalt.

Efectivament, tots hem consumit al llarg de la nostra vida quantitats ingents de contingut publicitari nadalenc. Es tracta d’una època on el sector publicitari està més concentrat en explicar històries commovedores que no pas en exposar un producte concret. En altres paraules, deixem de comunicar un producte i perseguim l’objectiu de crear un vincle tangible entre una empresa i uns sentiments concrets, un vincle que ha de ser visible per al consumidor.

Fins i tot ho podríem portar a un extrem i afirmar que aquestes empreses busquen apropiar-se d’aquests temes utilitzant-los per a la construcció de la seva pròpia identitat. Un exemple evident seria el de Coca-Cola, la seva identitat està totalment lligada al sentiment de felicitat.

Arriba un moment on creus que ho has vist tot i penses que el sector publicitari ja ha exhaurit tots els recursos del storytelling nadalenc i de sobte et topes amb una adaptació del famós conte A Christmas Carol transportat a un món governat per fruites i verdures.

Aldi, la cadena de supermercats d’origen alemany, ha creat un anunci on recrea aquest mateix conte protagonitzat per plàtans, pastanagues i tomàquets. Després de visualitzar aquest spot només el podem trobar o graciós o esperpèntic, no hi ha punt intermedi.

No només trobem aquesta novetat sinó que també McDonald’s ha aportat el seu granet de sorra a la primerenca marató de spots nadalencs.

Aquest any la cadena de menjar ràpid ens enlluerna amb una còpia del monstre Sullivan, el famós monstre de la pel·lícula de Disney Monstres S.A (2001) i ens narra una història nostàlgica sobre una noia i el seu amic imaginari. Una història que es regeix perfectament a les característiques pròpies de les històries nadalenques apel·lant als sentiments de l’espectador.

Friso per veure que idearan l’any que ve i com tornaran a retorçar un cop més les ja explotades històries nadalenques.

Previous post

La Generació Z i el seu "rollo"

Next post

Presentacions de rol agència-anunciant: Glass Canned Wines

Regina Lopez


Warning: Division by zero in C:\xampp\htdocs\grau\publicitat\wp-includes\comment-template.php on line 1457