CampanyesEstratègiaMitjans

‘In Spain we call it Igualdad’, un feminisme optimista i positiu

El Ministeri d’Igualtat ha fet pública la nova campanya del dia de la dona, una campanya molt optimista i positiva que transforma el 8M en una celebració la qual tota la ciutadania està convidada.  

“In Spain we call it Igualdad” és un spot creat per l’agència Ogilvy Espanya on es reflexiona sobre les conductes feministes inconscients de les persones. Fent referència a la popular cançó “In Spain we call it Soledad” de Rigoberta Bandini (un dels actuals símbols feministes), Ogilvy ens mostra les diferents formes que tenim els espanyols d’anomenar el feminisme. 

 

“En España hay 47 millones de maneras de llamar al feminismo, y un día para celebrarlo”

 

I és que al llarg del spot s’exemplifica perfectament aquest feminisme inconscient mitjançant accions quotidianes com ara dos homes celebrant una victòria de futbol femení, un pare tenint cura del seu nadó, o una neta presentant la seva xicota a l’àvia. 

 

Per tant, dels 47 milions de persones que hi ha al país, totes elles fan feminisme a la seva manera.

 

Aquest anunci suposa una transformació del caràcter del dia de la dona. Passem d’un to molt seriós i reivindicatiu, a un to proper, quotidià i positiu. 

Ogilvy ha fet una molt bona feina, si necessitem que la població s’involucri en el moviment feminista, tots els actors de la revolució s’han de sentir representants. A més, és precisament aquesta representació i proximitat, el que permet que el receptor contempli aquesta revolució com una cosa factible i possible, i no un gran repte social massa difícil d’aconseguir. 

En certa manera, el fet que aquesta campanya ens “feliciti” per la nostra manera d’actuar i que ens “aplaudeixi” per seguir el camí correcte, fa possible incentivar a la població a no deixar córrer tots aquells problemes que encara queden pendents de solucionar. 

 

Hem passat del “No és No”, al “Si és Si”

 

TV3 també ha fet pública la seva campanya del 8M sota el nom “#SostresDeVidre”, però a diferència del Ministeri d’Igualtat, es fa una reivindicació de les conductes masclistes molt més violenta i angoixant.

Enllaç al spot #SostresDeVidre: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/no-es-veuen-pero-existeixen-sostresdevidre/video/6147199/ 

 

Per tant, ens trobem davant de dos anuncis que persegueixen un mateix objectiu (la involucració de la ciutadania en el moviment feminista), però que han seguit uns camins molt diferents.

Per un costat tenim un spot molt optimista i idíl·lic que ens felicita per la nostra actitud feminista, però que no aprofundeix més en el problema. En canvi, per l’altre costat, tenim una campanya que denuncia el problema de manera molt aclaparadora i angoixant la qual, en comptes de convidar a l’espectador a una celebració, el convida a una revolució. 

 

Feliç dia de la dona! #8M2022

Previous post

Glovo, una empresa “unicorn”, nascuda d'una ment jove i guiada per una ment experta

Next post

"Branding verbal: el llenguatge de les marques" (article de Jordi Garcia Soler)

Regina Lopez


Warning: Division by zero in C:\xampp\htdocs\grau\publicitat\wp-includes\comment-template.php on line 1457