GeneralRecursos

“Te lo dice Prudencio” – Campanyes mítiques

Situem-nos a la Barcelona post-olímpica de 1994, amb Pasqual Maragall d’alcalde. En aquella època els autobusos no portaven massa publicitat; els anunciants, els responsables creatius i les agències i centrals de mitjans encara no havien descobert els avantatges que els autobusos tenen com a mitjà publicitari d’exterior o, si més no, es resistien a apostar per aquest suport… per a desesperació de la companyia francesa Avenir, que era la que tenia l’exclussiva de l’explotació de la flota de TMB com a mitjà publicitari.

En aquest context, l’agència Delvico Bates va rebre l’encàrrec d’Avenir per fer una campanya que donés notorietat als autobusos de TMB com a potencials portadors de publicitat… i que trenqués la barrera amb que es trobaven els seus executius comercials a l’hora de voler captar clients entre les empreses i les seves agències.

Fins aquí el repte.

Quina va ser la proposta de Delvico Bates (amb Toni Segarra de director creatiu) per donar-li resposta?

Doncs inventar-se un personatge curiós, “en Prudencio”, el qual aniria donant missatges surrealistes des de les cartelleres dels autobusos barcelonins, captant l’atenció i la sorpresa de vianants, conductors… i opinió pública en general.

En uns temps encara sense xarxes socials ni l’ampli ventall de mitjans que -amb Internet a ple rendiment- tenim avui, la campanya es va fer viral a partir de les tertúlies a ràdio i televisió, articles a la premsa, cartes al director en els principals diaris, etc., on tothom es preguntava qui era aquest enigmàtic personatge i què o qui l’utilitzava en aquesta particular pre- campanya “incògnita” (el que es coneix com acció “teaser”): una obra de teatre? un nou partit polític? el llançament d’un nou producte al mercat?…

Resultat de la campanya? Que a partir d’aquesta acció, quan els comercials trucaven a agències i anunciants per vendre’ls per enèsima vegada l’autobús com a un bon suport per a les seves campanyes, ho feien amb una pregunta simple: “Vols ser dels privilegiats que saben qui carai és aquest tal Prudencio?”.

Fins i tot, per donar més versemblança i notorietat a l’acció, es van dissenyar unes capses, amb la mateixa línia gràfica dels anuncis dels autobusos, que incloïen una samarreta amb el lema “Yo sé quién es Prudencio”. Aquest era el regal amb el que els comercials obsequiaven els seus clients potencials.

 

La intriga…

 

Previous post

Tast de Vins estrena una exposició amb treballs creatius d'estudiants de la Facultat

Next post

"The Art of Shopping" - eBay estudia el arte de las compras coloridas

Publi


Warning: Division by zero in C:\xampp\htdocs\grau\publicitat\wp-includes\comment-template.php on line 1457