EsdevenimentsMarketing

Marques nacionals vs marques blanques: conferència de Xavier Mitjavila

En el marc del Seminari VII del grau en Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting, que cursen els estudiants de 4rt curs i que engloba la dinàmica de rol agència-anunciant -en la qual els alumnes exerceixen cada un dels dos rols durant un semestre-, el Sr. Xavier Mitjavila Moix ha dictat la conferència Què poden fer les marques nacionals per a no desaparèixer davant la irrupció de les marques blanques?.

 

La trajectòria de Mitjavila, que s’ha desenvolupat en càrrecs de direcció de màrqueting de multinacionals de renom com Danone o Jacobs Douwe Egberts, acredita una sòlida experiència en estratègies de venda en el sector de l’alimentació i ofereix als estudiants una mostra de coneixement que els servirà per a desenvolupar els seus projectes de seminari.

Després d’una breu introducció sobre els problemes i l’eventual amenaça que suposa per a les marques nacionals l’aparició de les marques blanques, Mitjavila insisteix a recalcar que, malgrat els reptes i dificultats que planteja per als fabricants, no és una batalla perduda. Les traves que les grans companyies de supermercats -que han acabat creant gairebé totes les seves pròpies marques blanques– posen als productes externs no són sinó una oportunitat per als fabricants d’aguditzar la seva estratègia publicitària.

“El màrqueting no és un art, és una ciència. Pots fer un packaging més o menys maco, però els efectes d’una determinada acció de màrqueting poden ser quantificats numèricament”, esmenta Mitjavila. En el màrqueting, més important que la freqüència és la penetració, això és: “La gent que consumeix productes un cop a l’any és qui et fa l’any”. Vist així, seria una estratègia equivocada aquella que busca únicament centrar-se en els consumidors habituals del producte, atès que limita el creixement de la marca.

 

Per més informació: https://www.blanquerna.edu/ca/fcc/noticies/el-marqueting-no-es-un-art-es-una-ciencia-afirma-xavier-mitjavila-moix

Entrevista a Xavier Mitjavila sobre les conseqüències que està tenint la pandèmia del COVID-19 per al sector del màrqueting i la publicitat.

Previous post

Programa “Xarxa Comunica i Emprèn” 2019

Next post

7 de cada 10 anuncios recibe menos de medio segundo de atención

Ton Marquès


Warning: Division by zero in C:\xampp\htdocs\grau\publicitat\wp-includes\comment-template.php on line 1457