ActivitatsEns ha visitat...Marketing

Sobre la importància de les proves i els tests en l’àmbit del màrqueting

La setmana passada, en el marc de l’assignatura de Màrqueting digital, de 4t curs, els alumnes del prof. Marc Alegre van rebre la visita de Ralf Roeber, fundador de la plataforma Co.meta especialitzada en el desenvolupament de tests i proves automatitzades de codi obert per projectes.

El ponent va posar de manifest la manca de pressupost -de vegades fins i tot inexistent- que les marques i organitzacions dediquen a fer proves i tests en l’àmbit del màrqueting.

Per exemple…

Com pot ser que l’etiqueta de rentat d’una peça de roba de la marca GEOX contingui errors ortogràfics o de significat?

O que el partit demòcrata dels EUA enviï un email a tots els seus militants amb un encapçalament on es llegeix “Hey [First]”…

O que Coca-Cola perdi més de 4 milions de dòlars perquè a ningú se li va acudir preguntar a Cristiano Ronaldo què li semblava fer una roda de premsa amb una ampolla de Coca-Cola al costat.

Segons Ralf, al màrqueting les proves i tests haurien de ser processos habituals i els hauríem de dotar SEMPRE d’una assignació pressupostària.

Durant la ponència, el convidat també va revisar alguns dels tests més significatius en l’àmbit web i digital, com són la velocitat de càrrega de les webs, l’accessibilitat, les versions mòbils o la tria de colors que fem.

Previous post

La gestió del màrqueting de talents, de la mà de l'ex-alumne Àlex Torrents

Next post

Ens visita l'alumni Helena Roca, responsable de comunicació corporativa a Grupo Bimbo

Josep Maria Picola


Warning: Division by zero in C:\xampp\htdocs\grau\publicitat\wp-includes\comment-template.php on line 1457