Tres dies de debat sobre la comunicació a l'era d'Internet i els atemptats de l'11-M
Les desenes jornades de Comunicació Blanquerna es van centrar a reflexionar sobre els canvis en el món de la comunicació esdevinguts en els darrers deu anys, els mateixos de l'existència de la Facultat. Uns canvis que han vingut determinats sobretot per l'aparició de les noves tecnologies. Per això el tema central de les jornades era la dècada d'internet. Però en l'edició de 2004, els tres dies de debats, taules rodones, conferències, col·loquis, exposicions i activitats culturals vàries es van veure afectats pels tràgics atemptats que havia patit la ciutat de Madrid just la setmana abans, el dia 11 de març, i pels resultats de les eleccions generals del dia 14. Per això al programa s'hi van afegir diverses activitats destinades a debatre qüestions com el terrorisme d'Al-Qaida i el tractament que els mitjans havien fet dels atemptats i dels esdeveniments posteriors, sota el títol "De l'11-M al 14-M, informació, desinformació, contrainformació". Us presentem tot seguit una àmplia selecció dels actes amb els corresponents documents sonors.

Acte d'entrega de premis

El dia 18 de març es va fer l'entrega dels premis que la Facultat de Comunicació Blanquerna dóna als comunicadors. El Premi al millor comunicador de l'any 2003 va ser per a l'equip del programa "La nit al dia", del Canal 33, dirigit per Rosa Marqueta i presentat per Mònica Terribas. I el Premi Extraordinari Blanquerna d'aquest 2004 va ser per a José Couso, el reporter de Telecinco assassinat a l'Iraq l'abril del 2003. Va recollir el premi el seu germà Javier Couso.

Entrega de premis
Entrevista a Javier Couso
  Entrevista a Mònica Terribas

dimarts 16 de març

Glòria Saló: “Aquests són mals moments per als inventors de formats”

Més informació...


Joan Perucho: creador d’un món fantàstic

Més informació...

Joan Manuel Tresserras: "El dia dels atemptats de Madrid les televisions van oferir elements prescindibles des del punt de vista informatiu"

Més informació...


Joaquim Oristrell: “Esperem que no sigui necessari fer un Hay motivo 2”

Més informació...

dimecres 17 de març

Miquel Pongiluppi: “Ser publicista ja no té glamur”

Més informació...

Al-Qaida, un univers difús i desconegut

Més informació...

Basilio Martín Patino: "La ficció ens acosta més a la realitat"

Més informació...

Vándor homenatja Giorgio Perlasca, el Schindler italià

Més informació...

Enric Bastardes: "El 38% dels periodistes treballen sense contracte"

Més informació...

Francesc Arroyo: “Per Vázquez Montalbán la funció de la premsa, i sobretot de la televisió, és acabar amb la consciència crítica de la població”

Més informació...
dijous 18 de març

Albert Sàez: “Polítics i periodistes hem de tenir clar que no tot s’hi val, i per tant s’ha de repensar la forma de manar i d’informar”

Més informació...

Antoni Bassas: “Fer ràdio en un dia com l'11-M és el més fàcil de tot perquè tothom posa el millor de si mateix. El que és difícil és la rutina”

Més informació...


Gustau Nacarino: “La millor garantia d’èxit d’un fotoperiodista és tenir-ne ganes”

Més informació...


Manuel Pelegrina: “Els informatius d’Urdaci són insuportables”

Més informació...

Jorge Luis Marzo: Amb els SMS “l’important és que la gent va fer seva la crida i el carrer”

Més informació...