HistÚric Programació »       Dimarts 17 Dimecres 18

La Facultat de Comunicació Blanquerna (FCB), de la URL (Universitat Ramon Llull), organitza des de l’any 1995 les Jornades de Comunicació Blanquerna, amb l’objectiu d’acostar els estudiants al món professional a través de conferències, taules rodones i debats en els quals intervenen personalitats del món acadèmic, empresarial o institucional.

En les catorze edicions anteriors, més de cinc-cents professionals han col·laborat per tal de complementar la formació dels estudiants i presentar la realitat del món de la comunicació. Amb el pas del temps, a més d’aprofundir en el seu objectiu inicial, les Jornades han esdevingut un espai de reflexió i de debat de professionals del periodisme, de la publicitat i les relacions públiques i de la comunicació audiovisual a través de taules rodones sobre les qüestions candents del sector i de la seva inserció en l’àmbit cultural i social.

Enguany, les XV Jornades de Comunicació Blanquerna proposen una reflexió al voltant de l’audiència, com a un dels punts de convergència de les diverses professions que es formen en la Facultat (Periodisme, Cinema i Televisió, Publicitat i Relacions Públiques). Ja sigui lector, oient o espectador, es considerin públic, consumidor o client, les audiències marquen les diferents estratègies dels mitjans de comunicació: arribar a un públic massiu o adreçar-se a consumidors especialitzats, donar forma a determinats perfils d’audiència o adaptar-se als seus interessos.

La irrupció de les noves tecnologies en la comunicació, i en especial l’eclosió d’internet, està generant també una transformació en les audiències. Nous hàbits de consum d’informació i entreteniment fan entrar en crisi les estratègies tradicionals de difusió; la interactivitat de la xarxa propicia l’aparició d’una audiència que alhora és generadora de continguts, convertint-se en comunicador.

El poder de l’audiència està en el seu nombre. Així doncs, com s’aconsegueix mesurar? Serveixen els mètodes tradicionals per a quantificar les noves audiències interactives, locals i especialitzades? S’han de cercar noves estratègies per valorar-ne també la qualitat? Com influeix la mesura de l’audiència en els mitjans, la política i, en definitiva, la nostra vida en societat?

Després de més de quinze anys d’existència, comencem a recollir els fruits de la nostra tasca docent: la gran majoria dels moderadors dels actes d’aquesta edició de les Jornades són professionals llicenciats per la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Per tancar els actes, es farà com cada any la tradicional entrega dels Premis Blanquerna de Comunicació, en els seus tres àmbits: Premis Blanquerna a obres dels estudiants en les diferents modalitats establertes, Premi al Millor Comunicador votat pels estudiants i els professors, i Premi Extraordinari atorgat per la Facultat.

Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL

C/ Valldonzella, 23, 08001 Barcelona
T 902 11 37 80 l 93 253 31 08

infofcc@blanquerna.url.es
comunicacio.blanquerna.edu

Entrada LliureDescarregar el programa en format PDF

Veure el vŪdeo de Roberto Saviano

Amb el suport de