HistÚric Programació »       Dimarts 9 Dimecres 10

La Facultat de Comunicació Blanquerna (FCB), de l'Universitat Ramon Llull (URL), organitza des de l’any 1995 les Jornades de Comunicació Blanquerna, amb l’objectiu d’acostar els estudiants al món professional a través de conferències, taules rodones i debats en els quals intervenen personalitats del món acadèmic, empresarial o institucional.

En les quinze edicions anteriors, més de cinc-cents professionals han col·laborat per tal de complementar la formació dels estudiants i presentar la realitat del món de la comunicació. Amb el pas del temps, a més d’aprofundir en el seu objectiu inicial, les Jornades han esdevingut un espai de reflexió i de debat de professionals del periodisme, de la publicitat i les relacions públiques i de la comunicació audiovisual a través de taules rodones sobre les qüestions candents del sector i de la seva inserció en l’àmbit cultural i social.

Enguany, les XVI Jornades de Comunicació Blanquerna proposen una reflexió al voltant del paper protagonista dels joves en el futur de la comunicació, com a nous consumidors i, molt especialment, com a futurs comunicadors. Els canvis que s’estan produint en l’estructura dels mitjans impulsats per la globalització i la irrupció de les noves tecnologies, obre un ampli ventall de possibilitats per a joves emprenedors, que aprofiten els nous hàbits de consum de continguts, perquè són els seus.

Nous perfils professionals, nous mitjans, nous serveis creats i protagonitzats per unes generacions que han nascut i crescut dins d’aquests processos generalitzats de canvis, que han après a fer de les crisis una oportunitat. I, alhora, nous hàbits de consum d’informació i entreteniment cada cop més globals, noves formes de comunicació que esborren la frontera entre consumidor i generador de continguts.

Després de més de quinze anys d’existència, comencem a recollir els fruits de la nostra tasca docent: la gran majoria dels moderadors dels actes d’aquesta edició de les Jornades són professionals llicenciats per la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Per tancar els actes, es farà com cada any la tradicional entrega dels Premis Blanquerna de Comunicació, en els seus tres àmbits: Premis Blanquerna a obres dels estudiants en les diferents modalitats establertes, Premi Blanquerna al Millor Comunicador votat pels estudiants i els professors, i Premi Extraordinari atorgat per la Facultat.

Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL

C/ Valldonzella, 23, 08001 Barcelona
T 902 11 37 80 l 93 253 31 08

infofcc@blanquerna.url.es
comunicacio.blanquerna.edu

Entrada LliureDescarregar el programa en format PDF

Amb el suport de