Històric Programació »       Dimarts 13 Dimecres 14

La Facultat de Comunicació Blanquerna (FCB), de la URL (Universitat Ramon Llull), organitza des de l'any 1995 les Jornades de Comunicació Blanquerna amb l'objectiu d'acostar els estudiants al món professional a través de conferències, taules rodones i debats en els quals intervenen personalitats del món acadèmic, empresarial o institucional.

En les dissetenes edicions anteriors, més de vuit-cents professionals hi han col•laborat per tal de complementar la formació dels estudiants i presentar la realitat del món de la comunicació. Amb el pas del temps, a més d'aprofundir en el seu objectiu inicial, les Jornades han esdevingut un espai de reflexió i de debat de professionals del periodisme, de la publicitat i les relacions públiques i de la comunicació audiovisual, a través de taules rodones sobre les qüestions candents del sector i de la seva inserció en l'àmbit cultural i social.

Enguany, les XVIII Jornades de Comunicació Blanquerna proposen una reflexió al voltant del paper de la comunicació davant els canvis que s'estan produint. De la mà de la crisi, estem entrant en una era low cost que amenaça la nostra societat amb la precarietat, l'atur i la pobresa. Però també es dibuixa aquesta etapa com tecnològicament forta, amb un ràpid desenvolupament de noves tecnologies que permeten la interactivitat i la creació de xarxes socials fortes, establint així unes noves relacions entre comunicadors i clients, entre públics i consumidors, més fragmentada, però alhora més directa.

Com situar la comunicació en aquest context nou? Quines oportunitats s'obren? Nous models de negoci versàtils i diversificats, front a la rigidesa d'empreses piramidals; nous tipus de productes basats en la innovació i la creativitat; nous perfils professionals, com ara el jove emprenedor amb domini de les tecnologies i una formació diversificada, o el professional senior que es reinventa, gràcies a la seva experiència laboral i el seu ofici.

Després de més de disset anys d'existència, ja fa temps que recollim els fruits de la nostra tasca docent: en aquesta edició de les Jornades, hi ha una àmplia participació, com a convidats, de professionals que es van llicenciar en la Facultat de Comunicació Blanquerna, i que formen part de la comunitat d'antics estudiants, Alumni.

Per tancar les XVIII Jornades de Comunicació Blanquerna, es farà com cada any la tradicional entrega dels Premis Blanquerna de Comunicació, en els seus dos àmbits: Premi Blanquerna al millor comunicador votat pels estudiants i els professors i Premi Extraordinari Blanquerna atorgat per la Facultat.

Facultat de Comunicació Blanquerna-URL

· C/ Valldonzella, 23, 08001 Barcelona
· Auditori C/ Valldonzella, 12, 08001 Barcelona
T 93 253 31 08

infofcc@blanquerna.url.edu
http://fcri.blq.url.edu

Entrada Lliure