Aquest manual vols guiar-vos, pas a pas, per que pugueu utilitzar tots els sistemes de Blanquerna. 

Us podeu trobar en dues situacions:

.
1a possibilitat “Sóc nou i no tinc usuari d’Scala”.

Per a poder crear un nou usuari d’escala hem d’entrar a https://Scala.blanquerna.edu.

Una vegada dins fem clic “No tinc usuari”. 

Una vegada fet clic entrem en una pàgina on hem de posar totes les dades personals que se’ns demana

 

 

Una vegada introduït tot, a la segona pantalla ens demana la confirmació de les dades i per  últim la creació de l’usuari i el password d’Scala.

Una vegada fet això només ens queda activar el correu electrònic, per a això hem d’anar al punt “Nou Accés I Canvi De Contrasenya De Correu” que trobareu a la pagina 3.

.2a possibilitat “Ja tinc usuari d’Scala però no recordo el password”.

Per a poder recuperar el password d’Scala el procés és molt més fàcil. Primer de tot hem d’entrar a https://Scala.blanquerna.edu i fer clic a l’apartat  “ajuda per al canvi i oblit de contrasenya de Blanquerna”  

 

Una vegada fet clic hem de posar el nostre usuari d’Scala i el nostre número de DNI o de NIE o de passaport.

Una vegada introduït tot us donarà un missatge tipus “Rebrà un correu electrònic a elmeucorreupersonal@gmail.com amb les instruccions per crear una nova contrasenya.”. En uns segons rebreu un correu al vostre correu personal on hi haurà un link per a canviar el password.

Una vegada fet això només ens queda activar el correu electrònic, per a això hem d’anar al punt “Nou Accés I Canvi De Contrasenya De Correu” a la següent pàgina.

Nou Accés I Canvi De Contrasenya De Correu

Per accedir per primera vegada al correu o canviar el password en cas d’oblit, cal accedir a l’Scala, http://scala.blanquerna.edu fent servir  el login i el password que hem creat o recuperat.

 

Un cop a dins, al marge superior dret de la pàgina d’inici, apareix el vostre nom, al qual clicant us mostra un desplegable amb l’opció “Canvi de contrasenya”

 

Aquesta opció us porta a la pàgina que us mostra la possibilitat de canviar la contrasenya de la intranet (Scala), a l’esquerra, i del correu (Google Apps), a la dreta

Per a canviar la contrasenya del correu cliqueu sobre “Canviar la contrasenya de Google Apps”

 

En la pàgina que us ha dut en seleccionar “Canviar la contrasenya de Google Apps” us demana que ompliu els dos camps amb la mateixa contrasenya, que pot ser igual o no a la de la intranet, i que té uns requisits que se us indica a la mateixa pàgina.

 

Un cop superat aquests passos ja podeu accedir al vostre correu, a http://correu.blanquerna.url.edu o a http://mail.google.com, introduint com a compta “elteucomptedeblaquerna@blanquerna.url.edu” i com a contrasenya la introduïda abans